perjantai 23. lokakuuta 2015

Kun viikko ei riitä mihinkään

Heh, niin se vaan pyörähti käyntiin viimeinekin lomapäivä. Paljon oli suunnitteilla lomalle, joista ehkä tärkeimpänä oli pestä kotivaljaat ja muutkin kotivarusteet mutta kappas vaan siellä ne edelleen odottaa likaisina pesijäänsä. Muutenkin viikko meni taas ihan liian nopeasti! Joka päivälle on kyllä riittänyt ponien ajoa, vaikka Kuprukin palasi treeniin vasta eilen.
Meille muutti tallille jokin aika sitten myös neljä lammasta, joista on kuvia alla! On muuten tosi hauskoja ja myös tosi kesyjä, mikä on kiva asiakkaidenkin kannalta, kun näitä pääsee silittämään ja ne iha oikeasti tykkää siitä. En tiedä onko kaikki lampaat tälläisia mutta nämä neljä yksilöä on ainakin tosiseurallisia.



Late


Tämä kuva ehkä kuvastaa, miltä Offen kotivaljaat näyttää tällä hetkellä :)

Minttu ja Katriina kävi tiistaina moikkaamassa Kuprua ja käytiin siinä samalla pieni kävelylenkki maastossa. Se olikin ainut kerta, kun Kupru viikon aikana pääsi tallinympäristön ulkopuolelle. Eilen sitten iskin valjaat ponille selkään ja poni oli kyllä ihan intopinkeenä lähössä pitkästä aikaa lenkille! En viitsinyt heti lähteä ajamaan mitään 15km hikilenkkiä, joten tyydyttiin hölköttelemään 7km pituinen lenkki. Kädet joutui välillä vähän liiankin koville, kun tammalla riitti painetta. Muuten kyllä sai taas hymyssä suin istuskella kyydissä. Tykkään ajaa Kuprua niin paljon, että oli ihanaa hypätä "pitkästä aikaa" sen kyytiin, kun on viime päivät ajellut vaan noita pikkuponeja.

Offe tais syödä aamulla mökömökö heiniä

Ollin ja Offen kanssa ollaan treenailtu nyt ihan normaalisti. Alkuviikosta käytiin molempien ponien kanssa ottamassa reippaampia vetoja ja etenkin Ollilta irtoi ihan hyvääkin vauhtia! Offekin tuntui kyllä ihan hyvältä mutta siltä odotan niin paljon enemmän, kuin Ollilta, joten se ei sen rinnalla ollut niin hyvä. Offen kanssa on ollut nyt hieman ongelmia laukan kanssa. Offe on yleensä melko ravivarma mutta silloin kun se laukkaa, niin laukkaa ei ole ihan helppo alas ottaa. Joskus jo mietin, että laittaisin kovempaa rautaa sille suuhun mutta silloin laukkailut jäi taka-alalle, joten sille ei ollut tarvetta. Offe on kuitenkin melko herkkä, joten ensi alkuun voisi kokeilla ihan vaan suoraa kuolainta, jos se solveltuisi paremmin, kuin normaali nivel.


Tsekkasin yksi päivä, että kaikki loppuvuoden sarjat on julkaistu ja kyllähän ne alkaa olla jo kahden käden sormilla laskettavissa. Kuprullekkaan ei ollut kuin ihan muutama startti lähistöllä, sillä me ei lähdetä toiselle puolelle Suomea ajamaan etenkään vaan yhden ponin kanssa. Pienenä ilon aiheena oli kuitekin, että kotiradalle Kouvolaan oli tullut Offen aikainen autolähtö! Pitää vaan toivoa, että päästään sinne myös mukaan, sillä olisihan se nyt vielä kiva kokeilla ensimmäistä ja viimeistä kertaa Offen kanssa lähteä autontakaa!


lauantai 17. lokakuuta 2015

I'm back!

Heipparallaa pitkästä aikaa! Tänään aamulla lueskelin blogin vanhoja postauksia sekä muiden blogeja, jolloin tuli hirveä hinku päästä rustailemaan tänne jotain. Blogihan on tässä vietellyt hiljaiseloa noin kahden kuukauden ajan mutta se on kyllä tehnyt oikein hyvää ja olen saanut hirveästi uusia ideoita, mitä voisin toteuttaa! Tuntuu vähän jopa oudolta olla kirjoittelemassa tietokoneella, sillä en edes muista koska viimeksi olen koneella ollut muuten, kuin tekemässä koulujuttuja. Nyt kuitenkin alkoi syysloma, joten nyt on hyvää aikaa kirjoitella postauksia valmiiksi. Kurkistetaan nyt kuitenkin hieman ponien kuulumisiin.

Ollin kanssa ollaan startattu muutaman kerran tässä välissä ja vaikkei sijoitukset ole kärkipäässä ollutkaan, niin on tuon poni  kanssa vaan niin mukava harrastaa! Kaikki toimii niin moitteettomasti, eikä mitään ongelmia ole sen suhteen ollut. Starteissa sen on taas huomannut, että pienen ponin pää menee paljon lujempaa, kuin jalat jolloin laukat alkavat sotkea menoa. Olli on myöskin todella herkkä kaikille sivuvaikuttajille starteissa, joten pienikin karjaisu sen rinnalla saa kyllä ponin päässä kiehahtamaan, vaikka tosiaan Olli juoksee paksut huput ja korvapallo korvissa, jolloin sen ei perjaatteessa pitäisi juurikaan mitään kuulla. Nyt kuitenkin vielä nautitaan parista startista tänä vuonna ja sitten Ollin ravikengät ripustetaan naulaan ja se saa jatkaa lasten opettamista ratsain.


Tallin kirkkain tähti Kupru sai ponikuninkuusravien jälkeen viettää ansaittua lomaa, jonka jälkeen ollaan palailtu treeniin ja startattukkin muutaman kerran. Kuprun kanssa ei ole kyllä tylsää tullut, kun meidän ajomaastoissa on ollut nyt jos jonkinmoista metsätyötä tekeillä, jonka takia siellä on ollut vaikka minkäläisiä koneita. Tuleepahan siedätyshoitoa samalla, kun treeniäkin. Kupru piti rokottaa ja raspata nyt näin syksyllä, ku pikkuponit hoidetaan keväällä. Rokotuksesta Kuprulle ei noussut kuumetta, eikä se näyttäisi siihen juurikaan vaikuttavan. Nyt pitää vielä ensi viikon tortaihin asti tyytyä kävelyttelyyn ja sitten päästään jatkamaan taas treenamista senkin kanssa.

Eka hiitti kunkkareiden jälkeen

Ofelian kanssa ollaan kyllä käyty melkoista vuoristorataa. Ensimmäisessä startissa Ypäjän jälkeen Offe tuntui niin huonolta, ettei ole koskaan ennen tuntunut. Se pudotti kyllä aika pohjalle koska kotona viimeistellessä neiti tuntui niin älyttömän hyvältä, että uskalsin jopa toivoa startin suhteen jotakin. No ei me nyt ihan pienistä vastoinkäymisistä lannistuta, jonka seurauksena ilmoitin vaan uuteen starttiin, jossa Offe tuntuikin jo todella paljon paremmalta! Offenkin kanssa tässä aletaan jo viimesiä viemään, sillä mun a-ponivuodet loppuvat tämän vuoden lopussa. Olen yrittänyt skipata nämä ajatukset mutta kyllä se väkisinkin tulee mieleen, että kohta mä joudun aidan takaa katselemaan, kun joku toinen ajaa mun ponilla kilpaa. No mutta sanonnan mukaan kaikki hyvä loppuu aikanaan.

Offe mikkelissä kesällä