maanantai 30. kesäkuuta 2014

Loviisan poniravit 2014


Nyt on Loviisan poniravit juostu ja itse olen noh... aika hiton ylpeä! Kuvia en ole löytänyt mistään, eikä äiti kerennyt kuvailemaan, sillä kokoajan piti vahtia toista ponia, joten pahoittelut siitä.En vain malttanut olla kirjoittamatta tätä postausta! :D

 

Oltiin hyvissä ajoin radalla mutta sitten tulikin pieni ongelma, kun radan varikko mihin autot jätettiin olikin odotettu märempi ja tottakai meidän auto jäi sinne mutaan kiinni. Ei siinä auttanut sitten kuin vain toivoa, että joskus sieltä irti päästään. Hain voilokit ja kävin puhaltamassa. Sitten otettiin Offe pois kopista ja äiti vähän kävelytteli sitä.

Olin vartin myöhässä mun aikataulusta, joten kiireesti lämmittämään Ofea. Pikkunen oli ihan hyvä, pari ihmeellistä laukkaa tuli. Hyvä reipas vetokin saatiin. Poni sai seisoskella puolisen tuntia katoksella ja sitten kävelyttelyn kautta starttiin.

Esittelyn jälkeen oli jotain kolme minuuttia pruuvaus aikaa, mikä oli ihan outoa kun eihän sitä normaalisti ole? Päästiin kuitenkin ekalla matkaan ja Offe lähti ihan surkeasti. Meidän pakin toinen poni oli mennyt jo menojaan, kun Offe vasta alkoi miettimään juoksemista. Jatkettiin sitten eteenpäin ja päästiin parista ponista ohi ja pari pääsi sitten meidän edellekkin. Kun oli 400m maaliin, niin Ofe tajusi, että hei täällähän pitää juosta. Sitten kuitenkin jouduttiin niin hienosti pussiin, ettei sieltä ollut tilaa mihinkään. Otin sitten riskin ja tungin siitä yhdestä välistä koska poni tuntui ohjalle niin hyvältä. Siitä kun sitten päästiin, niin Ofelia tuli ihan hullua vauhtia lopun mutta se ei riittänyt kuin kuudenteen sijaan. Aika oli 2.55,4 eli ennätykseltä onneksi säästyttiin siinä, kun ei meille tilaa tullut mutta vähän harmittaa, kun Ofelia tuntui niin hyvältä. Mutta poni teki hyvän juoksun ilman laukkaa!

Vermon poniravit © Janina Vottonen
© Janina Vottonen
Kuprun sitten kävin lämmittämässä ja noh heti ensi alkuun poni meinasi että "mun edessä ei mene yhtään ponia niin en mene muuten minäkään". Vähän aikaa keskusteltiin mutta sitten poni tajusi, että pakko on mennä. Ajoin kaksi kierrosta sekki auki hölkkää ja otettiin yksi reippaampi veto, missä poni oli ihan ok.

Mulla ei ollut mitään odotuksia starttiin, vaikka poni lämmitikin ihan hyvin. Uskalsin odottaa jotain 2.10 aikaa ja olin jo ihan asennoitunut viimeiseen sijaan koska poni on niin vähän aikaa mun valmennuksessa ollut ja tämä oli ensimmäinen yhteinen kärrylähtö.

Päästiin toisella matkaan ja päästin sitten meidän rinnalta ihan suosiolla toisen ponin keulaan.Ajettiin siinä selässä sitten ja takasuoralla rinnalta juoksi kovaa yksi poni, joten uskalsin kääntää Kuprun toiselle, jossa juostiin etusuoralle saakka. Sitten tuli ihan ihme laukka, johon en kyllä keksi mitään selitystä. Siihen tyssäsi ponin vauhdit ihan totaallisesti ja meidän ohi meni vielä yksi poni. Laukan jälkeen Kupru lähti pinkomaan ihan hurjaa vauhtia ja päästiin kolmantena juoksevan ponin rinnalle ja prässättiin sitä jonkun aikaa ja sitten Kupru pääsi siitä ohi ja maalilinja ylitettiin kolmantena. Aika tuli mulle kyllä niin suurena yllätyksenä nimitääin 2.02?! Herranjestas poni juoksi reilu kuukausi sitten startissa 2.16 ajan ja nyt jo noin kovaa?

Haettiin sitten palkinnot ja loppu palautteluiden jälkeen pestiin Kupru ja hoidettiin ponien jalat. Autokin saatiin onneksi irti mutaliejusta ja päästiin turvallisesti kotiin.


Nyt tuli kyllä niin hehtaari postaus, että ihmettelen jos joku tämän jaksaa lukea! Kohta lähden tallille vielä pakkaamaan Kuprun kamat huomista varten ja Ollille tulee kengittäjä. Palaillaan sitten todennäköisesti keskiviikkona monte postauksen parissa!

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Joko saa jännittää?

Huhhuh, mistähän sitä taas aloittaisi. Postaustaukoa on taas kertynyt reilun viikon verran. Lähes jokapäivä on satanut vettä, joten kuvailut ovat jääneet vähäisiksi, niin ei ole olluyt innostusta postailla ikivanhoilla kuvilla tai kirjoittaa kuvattomia postauksia. Nyt kuitenkin on lupailtu parempia ilmoja, niin jos vaikka innostuisi ulkoiluttamaan kameraa useammin !:)


Ilmoitin Kuprun ja Ofen Loviisaan poniraveihin, mitkä ajetaan lauantaina 28.6. Kuprun lähtö on siinä suhteessa kova, ettei poni mennyt hiitillä ennätysvauhteja, enkä osaa yhtään arvata kuinka kovaa se startissa menee. Niimpä sen kanssa tavoite on parantaa aikaa tämän vuoden aloitus startista. Samalla nähdään, että onko tässä reilussa kuukaudessa tapahtunut ponissa mitään muutoksia.

Ofeliankin lähtö on yllätysyllätys aika kova. Mulla oli vaihtoehtona ilmottaa poni 40m pakille tai sitten 100m pakille ja päätin sitten pitkästä aikaa koittaa ajaa pikkusella lyhyemmältä takamatkalta. Listat nähdessä kyllä tuli semmonen olo, että "miks ihmeessä ilmotin ponin tohon sarjaan?!" Mutta ei auta kun lähteä kokeilemaan miten pikkunen juoksee ja veikkaisin ainakin nyt, että Ofelia saa startin jälkeen hetken hengähtää ennen seuraavaa starttia.

Ettei nyt liian tylsäksi ja yksinkertaiseksi elämä käy, niin lähdetään Kuprun kanssa tiistaina 1.7 kokeilemaan Mikkeliin monte lähtöön! Siitä tavoitteena hakea puhdas juoksu javähän lisää kokemusta montesta. Jospa sitten mahdollisesti meidät nähtäisiin myös SM-monten parissa! Mutta ei lähdetä vielä hätäilemään, vaan juostaan tuo lähtö ensin ja katsotaan miten se menee, ennekuin tehdään mitään päätöksiä.

oon viime päivinä pessy vähän jo liikaakin varusteita!

Ollin kanssa on jatkunut yhtä hyvin kuin vähän aikaa sitten. Pikkunen kengitetään maanantaina ja katsotaan jos siteen loppu viikosta käytäisiin hiitillä pyörähtämässä. Olen katsonut jo muutamia startteja, joihin voisin Olperon ilmoittaa! Alkaa olemaan jo pikkuhiljaa ikävä Ollin kanssa ravireissuja!
Mune pappa <3

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Hiittipäivä

Eilen tosiaan oltiin hiitillä Ollin ja Kuprun kanssa. Offe jäi tallille kengitykseen siksi aikaa. Laittelin radalla ponit valjaisiin ja sitten kävelyteltiin niitä vähän aikaa varikolla.


Mentiin sitten radalle ja ajoin Kuprun kanssa Ollin rinnalla pari kierrosta ihan rauhallista hölkkää. Ajoittain Kupru painoi hirveästi ja ei meinannut millään rauhottua Ollin rinnalle. Otin sitten vielä reippaaman vedon, jossa poni meni tosi hyvää ja kovaa ravia! Kävelytin vielä vähän ja sitten siirryttiin volttaamaan.


Kupru lähti voltista hyvin ja meni tasaista ravia, eikä missään vaiheessa meinannutkaan laukata. Ekat 500m ei menty hirveän kovaa, kun tajusin  asta kierroksen jälkeen, että miten ponin saa kulkemaan, niin ensimmäinen 1000m meni vähän tuntumaa ottaen poniin. Toisen kierroksen Kupru juoksi hyvin ja loppusuoran tuli kovaa vauhtia. Ei me vielä ennätystä päästä mutta olen silti tyytyväinen, että noinkin hyvin ensimmäinen yhteinen hiitti sujui!

Äiti tosiaan ajoi Ollin ja he menivät vain väärään suuntaan sellaista ravia, mitä poni meni puhtaasti. Mun silmään poni ravasi tosi kivasti ja käyttäytyi hyvin, vaikka olikin kokematon kuski kyydissä! Kävelyteltiin, pestiin ja hoidettiin ponit radalla.

Pitkästä aikaa jouduttiin sitomaan kahdet kärrytkin traikun perään!

Huomenna ollaan lähdössä käymään Wahlsteenilla, kun itse tarvitsen uudet ajohousut ja muitakin pikkujuttuja tarvitsee taas ostaa. Huomenna ponit saavat siis viettää vapaapäivän.

Matka eväitä :D
Pesin tallilla vielä molemmat kilpakärryt

lauantai 14. kesäkuuta 2014

Ollipolli 15v

Otsikosta joku voikin päätellä, että Ollilla oli 10.6 eli tiistaina synttärit! Pieni pallo täytti jo 15 vuotta ja meillä Tokkolassahan tämä on Ollille jo kuudes vuosi. Voi kuinka nopeasti aika kuluu, kun muistan vieläkin sen hetken kuin eilisen, kun Ollilla ekaa kertaa ratsastin!


Vietettiin ponin synttäreitä oikein kunnon hikilenkillä ja Olli oli jälleen oikein hyvä! Kyllä pitäisi kohta alkaa tulemaan taas niitä surkeitakin lenkkejä, ettei nyt liian täydelliseksi mene tuon ponin treenaminen. Ajoin reilu 10km lenkin ja otettiin muutamat reippaammat vedot ja kyllä meinasi tulla tippa linssiin, kun poni kipitti letkeästi hyvää aikaa!

Tallilla tein ponille herkku"aterian" ja juotin omenamehua. Otin pikkusesta myöskin muutamat kuvat, joista ei kovin edustavia tullut sateisen ilman vuoksi.


Tänään oli vuorossa Kuprun kengitys ja huomenna kengitellään Offe. Lähdetään huomenna käymään Ollin ja Kuprun kanssa vähän hölkkäilemässä radalla pitkästä aikaa. Ajan itse Kuprulla ja äiti tulee sitten ajamaan seuraksi Olperolla.Kerran olen aikasemmin Kuprua ajanut kärryiltä radalla, joten saa nyt nähdä miten meidän yhteistyö pelittää! Huomenna todennäköisesti hiittipostausta! :)

Kymi gp!

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Kuvapostaus

Eilen otin kameran tallille, kun oli niin nätti ilmakin. Kävin pitkästä aikaa kuvaamassa myös heppoja ja niistä tulikin jotain ihan kivoja kuvia, niin ajattelin nekin tänne julkaista.


















Se, kun ei tiedä mitä ajatella

Oltiin eilen Vermon poniraveissa Ofelian kanssa. Pikkunen oli aamulla jo tosi väsyneen ja laiskan oloinen. En tiedä johtuiko se siitä, että ainakin meillä aamulla oli tallissakin hirveän kuuma. Laittelin Offen siistiin kuntoon ja vähän kävelyttelin pihalla. Yleensä saan pitää kaikin voimin kiinni, että neiti pysyy käsissä mutta nyt ei sitä ongelmaa ollut.


Oltiin ajoissa Vermossa ja selvittiin sinne ilman mitään eksymisiä. Haettiin voilokit ja saatiin tänäkin vuonna Delavalin lahjoittama ämpäri, sillä lähtö jossa oltiin oli Delavalin sponsoroima. Viime vuonnakin saatiin molempien kanssa nuo samaiset ämpärit, jotka ovat kyllä osottautuneet ihan hyviksi! Äiti lähti kävelyttämään Offea ja laitettiin sille naru turvan ympäri, sillä Lappeessa neiti kävi niin kierroksille, ettei äiti meinannut saada sitä pidettyä. Poni oli kuitenkin ollut tosi laiska, eikä ollut hätäillyt mihinkään suuntaan.



Lähdin lämmittämään tuntia ennen starttia ponia. Ajoin ensimmäisen kierroksen Moonan ja Erkan kanssa rinnatusten. Normaalisti Offe olisi käynyt tuostakin kierroksilla ja yrittänyt pyrkiä ohi. Nyt poni oli jotenkin tosi laiska. Otettiin reippaampi pätkä, jossa Offe meni ihan ok hyvää vauhtia mutta se ponin paras puoli uupui lämmityksessäkin kokonaan.

Lähdin kävelyttämään ponia noin kymmenen minuuttia ennen starttia. Siinä pikkunen oli jo hieman parempi ja oli vähän pirteämpi. Mentiin omalle volttauspaikalle eli 60m takamatkalle.

Päästiin toisella matkaan ja Offe lähti itseasiassa ihan hyvin voltista ja kipitteli tasaista kolmen minuutin vauhtia kokomatkan. Takakaarteessa meni rytmi sekaisin ja tuli pieni laukka, jonka Offe antoi kyllä hyvin alas. Loppusuoran Offe tuli kovaa, niinkuin normaalisit. Tällä kertaa muut olivat kuitenkin sen verran kauempana, että kerettiin kiriä vain kuudensiksi. Offe aiheutti mulle kyllä sydämmen tykytyksiä laukkaamalla juuri ennen maalia, onneksi olin sen verran hyvin hereillä, että sain laukan alas juuri ennen maalia ja tultiin ravilla sisään.

Sanoin startin jälkeen äitille, että jos se pääsi hyväksytysti maaliin, niin mulle on ihan sama paljon aika oli. Kun tuloksia kuulutettiin, niin mulle tuli ihan täytenä yllätyksenä, että pikkunen pinkoi tuossa startissa uuden ennätyksensä ?! Okei joo ennätys ei parantunut kuim 5 kymmenystä mutta silti !


Katokselle tuodessani ponin startin jälkeen se ei ollut yhtään hiessä, ei juurikaan edes nihkeä. Vähän poni siinä puhalsi muttei mitenkään erityisen paljon. Neiti oli kyllä juuri sen näköinen, ettei ole yrittänyt startissa yhtään. Minkä kyllä kärryiltä huomasi.

Olen toisaalta tyytyväinen mutta toisaalta ärsyttää ihan älyttömästi, kun ei pikkunen viitsinyt edes yrittää! Eilen ei tosiaan ollut Offen päivä mutta silti tuo suoritus oli aika huikea, verrattuna siihen millainen poni esim. lämmityksessä oli. No mutta nyt joudutaan taukoilemaan hieman ja sitten jos seuraavassa startissa pikkusella olisi yritystä hieman enemmän!:)

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Poneilun täyteinen päivä

Eilen otin kameran pitkästä aikaa mukaan tallille. Lähipäivinä on satanut vettä kokoajan, niin en ole halunnut kameraa kastella. Eilenkin oli hieman outo ilma, kun oli tosi kylmä ja sitten tunnin päästä olikin jo kuuma. Sitten juuri, kun saan ponin sadetakki päällä pihalle, niin alkaa paistamaan aurinko ja sitten otan sen loimen pois, niin alkaa satamaan? Suomen ilmasto, voisitko nyt päättää ja tuoda sen kesän ja lämmön tänne kiitos!


Aamulla ensiksi valjaisiin pääsi Kupru. Ajoin Kuprulla toista kertaa meillä ollessaan ja nyt poni oli jo paljon parempi, kuin viime kerralla. Mentiin 10km pitkä lenkki ja otettiin yksi vähän kovempikin pätkä. On niin outoa mulle ajaa ponia, joka hölkkää sitä 2.40 vauhtia. Lenkitkin sujuu paljon nopeammin, kun ponski hölkkää jo niin kovaa.

Ekalla ajo kerralla Kuprulle oli hirveän outoa, kun meillä on sellaisia tukkikasoja tuolla lenkkien varrella ja silloin ne olivat hirveän ihmeellisiä. Nyt poni ohitti kaikki tukkikasat ihan ongelmitta! Traktorinkin meitä tuli vastaan, eikä tamma siitäkään sanonut mitään :)!

Seuraavana valjastelin Ollin kärryjen eteen. Nyt, kun mulla oli pieni postaustauko, niin ette tiedä, että Olli on nyt ollut normaalia parempi ajaa. Vähän aikaa sitten oli enemmän sääntö, kuin poikkeus jos poni meni huonosti lenkillä. Nyt kuitenkin muutamat lenkit Ollikin on tuntunut ihan ok hyvältä! Ei vielä täydelliseltä mutta paremmalta.



Käytiin Olperon kanssa 7km lenkki ja hölkkäiltiin suurin osa matkasta.Timmeristä loppui akku, niin vauhdeista en tiedä mutta poni oli hyvän tuntuinen joten se on pääasia. En tiedä mitä pikkuisen pään sisällä on tapahtunut, kun ennen ei voinut ohjalla hipaistakkaan ponia ilman laukkaa mutta nyt voi jo hieman käskeä! Jospa se siitä pikkuhiljaa.. :)

Kuprukan kesämasu <3

Offeliini sai eilen viettää vapaapäivää, kuitenkin venyttelyiden ja hieronnan merkeissä. Ofelia on ilmottu Vermoon starttiin lauantaiksi ja porukka on älyttömän kova jälleen kerran. Lähdetään matkaan 60 pakilta ja vielä nelosradalta joten tavoitteena on ainoastaan se, että päästään ehjin nahoin maaliin ja että poni tekisi rehdin juoksun. Kaikki muu onkin plussaa.