maanantai 7. tammikuuta 2013

Sun vieressä on lämmin ku ulkona on kylmä.

Yks päivä rupesin tallilla miettimään, että miten kauan mä oon Olli treenaannu ja sitten rupesin muistelemaan kun Olli tuli Tokkolaan niin jos joku ei tätä "meidän tarinaa" niin tässä se nyt tulee !:)

Eli Olli siirtyi Tuulin omistustukseen 27.11.2008.Poni oli astutettu jo Hollannissa mustankirjavalla orilla Topper v.d Kortenhof. Ratsastin ponilla muutaman kerran ihan kokeilu mielessä ennen varsan saantia, mutta Olli kuitenkin siirtyi sitten mamma lomalle ja 24.4.2009 syntyi pieni lehmänkirjava karvapallo Ofelia, joka myöhimmin nimettiin My mate Ofeliaksi.

Eka hyppykerta.
 Pikku hiljaa ponilla aloitettiin kunnon liikutus, pääasiassa kävin ponilla silloisen ratsastuksen opettajan Riikan tunneilla.Olli alkoi pikkuhiljaa olla tuntikäytössä ja talutus ratsastuksissa. Poni ei juurikaan mitään osannut, mutta koska Olivia on aina ollut kiltti niin hyvin se lyllersi menemään muitten heppojen joukossa.

Tuuli (ollin omistaja) ja ratsastuksen opettaja Riikka oli puhuneet, että ponilla voisi kokeilla ajamista ja niinpä Vesku kävikin ponilla ensimmäisen kerran ajamassa. Siinä Olli toimi alusta lähtien loistavasti! Tarina ei kerro onko sillä joskus Hollannissa ajettu tai sitten se on vain joku luonnonlahjakkuus. Alettiin pikkuhiljaa treenailemaan Ollia Veskun kanssa, mutta sitten se jäi yksin minun hommakseni, mutta koska silloin olin enempi innostunut ratsuista niin lähinnä treenasin ponia selästä käsin.

Ensimmäisen kesän kun Ollia ajoin niin lenkit olivat jotain ~ 5-6 kilometriä ja ihan hirvittää näin jälkikäteen miten olen ajanut! Suunilleen ravilla lähettiin pihasta ja ravilla tultiin, okei käveltiin me aina lenkillä mutta silti! Hirveää ! Käytiin tänä kesänä Ollilla myös muutamia kertoja hiitillä ja kelloon napsahti ihan hyviä aikoja noin alottelija ponilta.


Sitten ilmottauduin ponin kanssa kortti kurssille ja kortin sain ekalla yrittämällä ja Olli toimi kurssilla vallan loistavasti! Sitten aloinkin katselemaan sarjoja.
 Ensimmäisen kerran starttasimme orimattilassa 5.8.2011 ja sijoitukseksi ei oikestaan parempaa olisi voinut ekasta startista edes odottaa! Kakkosena saavuttiin maaliin 3.15,6 ajalla! Olin ihan hukassa tällöin , matkalla mulla oli sääntökirja mukana mitä sitten pänttäsin ja kertailin volttausta :'D.

niin superponi<3

Sitten seuraava startti oli Jokimaan poniraveissa sieltä sijoitus kolmonen ja uusi ennätys 3.15,! hurjat 6 sadasosaa ennätyksestä pois ;)!


Tästä alkoikin meidän alamäki, käytiin mm. Forssassa ja Vermossa pääasiassa laukkailemassa, mutta eipä meitä kuitenkaan hylätty.Sain tän kauden viimisestä startista mun ainoan varoituksen "kahta rataa ajaminen" , kyllä mä siinä startin aikan huomasin että ajelen ihan miten sattuu mutten kutienkaan näköjään asialle tehnyt mitään.. :D

Starttailtiin siinä vuoden vaihteessa muutaman kerrran hyvillä menstyksillä kaksi kakkos sijaa ja yksi vitossija. Kunnes annoin Veskun ajaa Ollilla Lahdessa startin.
Poni repäisi voltista kunnon kaulan muihin ja johtikin ihan kalkkiviivoille asti, mutta jääden kuitenkin kakkoseksi turvanmitalla. Aika oli 3.05,4! Ei voi muuta sanoa kun, että Veskulta älyttömän hyvin ajettu ja Olli juoksi niin superhyvin että mamma oli kyllä niin ilonen <3!


Seuraavaksi tulikin HML ja tämän jälkeen sain kuulla monestakin suusta, että miten jaksan treenata tuota ponia ja miksen keskittyisi nuorempaan ja lahjakkaampaan. "Tuosta ponista ei ole juoksijaksi." "Se ei paranna koskaan enää ennätystään tuosta." Nämä lauseet on kyllä mulle tullut niin tutuiksi ja ärsyttää niin suunnattomasti, että mulle on tällästä sanottu ! Enkö mä saa harrastaa ja tehdä ponin kanssa sellasta mistä me molemmat tykätään ?  Enkö mä edes saa yrittää saada tehtyä tuosta raviponia? Vastaus ois varmaan ollut että et.

Kouvolan ponikunkuissa Olli sitten sai jauhot suuhun näillä henkilöille jotka näin on mulle sanonut.Ensimmäisenä päivänä ajaksi napsahti 3.01,6 ja seuraavana päivänä 3.01,4 ja kuinka ollakkaan kun 4 sekuntia ponin ennätyksestä lähti taivaan tuuliin.

Loppu vuoden startit eivät kauheasti häikäisseet muttei se niin tärkeää ollut kun olin jo ihan fiiliksissä noita uusista ennätyksistä! Kesän aikana käytiin ponin kanssa uiskentelemassa ja hiitillä ja kaikki kiva koettiin. :))


Ollin kaveri mune :)

En usko että kukaan tätä jaksaa lukea mutta jos vaikka omaksi iloksi kirjottelin.Tästä huomaa ettei meidälläkään kaikki ole aina ruusuilla tanssimista ollut, välillä on tullut kaikki suoraan sanottuna paskat niskaan mutta tässä ollaan ja nenä kohti uusia haasteita !:)Viisi vuotta poni on nyt sitten täällä Jaalassa asustellut :o Miten aika menee näin nopeesti?!:o


Ps. Arvonta ois vähän suunnitteilla palkintoja vois ehotella ;)

14 kommenttia:

  1. Kyl mie jaksoin lukee! :) Ihme kyllä usein noi "ei toi enää paranna" jne kommentteja keräävät ponit joskus kuitenkin palkitsevat tehdystä työstä! Ikinä ei sais sanoo ei ikinä! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jepjep :D on se vaa ihme ku jotku saa siitä hyvän mielen ku sanoo jollee tollei :D

      Poista
  2. oisit laittanu enemmän ratsastuskuvia alkuajoilta :D ! Mut joo meni näinkii :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin et tuut vinkuu mut ei mul oo mitää vanhoi kuvii..:(

      Poista
  3. Kiva postaus, luin loppuun asti (: ja tsemppiä vielä teille molemmille kaikist enkoista! (:

    VastaaPoista
  4. onks toi miian keksi ja taksi siis joku oikee yritys?alko vaa mietityttää....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole :D ihan vaan kaverien keskeinen inside läppä

      Poista
  5. Jos jossain vaiheessa tulee arvonta, niin esim joku riimun nary ym. olis ihan kiva ja suht halpa arvontaa varten. Ja sit mulla olis vielä yks pikku vinkki..:) Noi sun ponit voin alkaa menemään helposti jo sellaista lähemmäs 2.50 jos niillä alkaisi ajamaan sellaisia 5-10 km lenkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tästä vinkistä ja kyllä mä ajan myös tuon pituisia lenkkejä, mutta ofelia on vasta 4 joten sen kanssa ei rehkitä vielä turhia ja yritän pitää ponien mielen virkeänä tekemällä eripituisia erilaisia lenkkejä ja muutakin kuin vain ajamista. Ja eikös jokainen treenaa tyylillään ?:)

      Poista
    2. Juu, multa jäi vähän kesken tuo :) Mutta se on kyllä totta että se on vasta neljä ja sitä en muistanut.Siitä kyllä voi tulla lahjakas poni kun pikkuhiljaa treeniä koventaa ja ne kyllä kyllästyy jos aina vaan ajaa :)

      Poista
  6. Jos teet arvonnan niin joku ferrari, iphone tai lomamatka ois ihan jees, ei näissä arvonnoissa oo yleensä mitää järkee, kun on niin huonot palkinnot, toivottavast sä edes hieman panostaisit niihin. :--)
    Terv: Innokas Lukija

    VastaaPoista

Kommenttisi näytetään vasta hyväksynnän jälkeen, ethän lähetä samaa viestiä kahdesti :) - Kiitos